SEO of zoekmachine optimalisatie

Als bedrijf zijnde zult u altijd moeten zoeken naar de beste manieren om nieuwe klanten binnen te halen. Het is belangrijk om hier tijd, geld en aandacht aan te besteden. Want zonder klanten kan uw onderneming de deuren wel sluiten. In de ‘oude’ tijd was het heel gemakkelijk. U adverteerde in een krantje of een ander blad en klanten begonnen interesse te tonen. Tegenwoordig is dit alles veranderd. Het internet heeft hier een grote rol in gespeeld.

Tegenwoordig zijn er best nog interessant offline advertentie mogelijkheden, maar deze zijn vaak behoorlijk prijzig en hebben een lage ROI (return on investment). Online is waar het allemaal gebeurd. U kunt gebruik maken van diverse platformen zoals Facebook, Twitter & Youtube om uw doelgroep te bereiken. Online zijn er natuurlijk ook zoekmachine te vinden zoals Google. Deze spelen ook een belangrijke rol in dit geheel.

Wanneer iemand Google gebruikt om iets te zoeken, dan neemt deze persoon zelf het initiatief om iets te vinden. Wanneer uw bedrijfswebsite vervolgens verschijnt, de boodschap duidleijk verkondigd en het eenvoudig is om contact met u op te nemen, dan kunt u hier zeer gekwalificeerde leads uit verkrijgen. Om bovenaan in de zoekresultaten te komen zijn er grofweg 2 mogelijkheden. Ten eerste is er het advertentieprogramma van Google, Adwords. Dit zijn de advertenties die bovenaan staan, veel mensen weten echter dat het om advertenties gaat en zullen hier niet op klikken.

De andere mogelijkheid die er is, is om in het organische gedeelte van de zoekresultaten te scoren. Het ‘echte’ gedeelte in Google. Veel mensen kijken enkel naar deze resultaten, omdat de advertenties ze minder interesseren. Het is dus zeer waardevol om in dit gedeelte vindbaar te worden. Een SEO specialist kan u helpen om bovenaan in de zoekresultaten te komen te staan. Uw website kan de beste klanten aan gaan trekken die er zijn, door hier gebruik van te maken.