Wat zijn social media marketing bureaus?

Wat zijn social media marketing bureaus?

Een social media marketing bureau is een agency dat alle sociale marketingen van een bedrijf of merk beheert. Dat kan zijn een Facebook post, een Instagram story of een korte video op Tiktok. Social media bureaus zijn echte Facebook marketing specialisten die alle technieken kennen om succesvol organisch of betaald bereik via social te genereren.

Social media bureau geschiedenis

Sinds het begin is social media een echt specialisme. Specialistische social media bureaus weten als geen ander hoe ze snel op de ontwikkelingen konden inspelen en fans konden werven voor hun klanten op sociale media. De volgende stap is social bereik en content marketing. Inmiddels begint de invloed van social media kanalen zich ook meer en meer te bewijzen in omzet, waardoor deze bedrijven steeds belangrijker worden.

Professionele sociale marketing bureaus

Door social media begint meer en meer over te vloeien in digital marketing. Social media is een onderdeel van de mix. Sterker nog, de engagement die men in social media verwacht, vormt meestal de basis van een digital marketing campagne die professionele sociale marketing bureaus voor je kunnen maken.

Wat kost een social media bureau?

Een reclamebedrijf zoals een social media bureau werkt op uren basis. Mensen en hun capaciteiten vormen hierbij de voornaamste waarde. Dat kost geld en die uren wil een social media bureau vergoed zien. Voor de social bureaus is planning van uren dus belangrijk, en dat is een van de voornaamste redenen voor het succes van de social media en influencer marketing bureaus.

Social media agencies

Social media agencies werken anders dan traditionele marketing bureaus. Ze zijn gewend aan een always on mentaliteit waarbij men 24-7 stand-by staat om hun klanten te helpen. Hoeveel een social media bureau kost hangt dus af van het aantal uren dat je het bureau wilt inzetten voor jouw Facebook of Instagram campagne en een bedrijf als One Media helpt je graag daarbij.