Gebruik van sim kaarten en sim only abonnement

De tijd dat simkaarten alleen in telefoons worden gebruikt ligt inmiddels natuurlijk al ver achter ons. Tablets en laptops zijn tegenwoordig ook uitgerust met een modem voor een simkaart. De simkaart kan direct in het apparaat geplaatst worden en zal onmiddellijk verbinding maken. Ook wordt steeds vaker van sim only onbeperkt internet oplossingen gebruikt gemaakt worden. Veel mensen kunnen echt niet meer zonder een 3G of 4G verbinding op de telefoon.

Hoeveelheid data neemt toe via mobiele telefoons

Bij het gebruik in een tablet of laptop is het helemaal zeer belangrijk om uit te kijken met de hoeveelheid data die u gebruikt. Ook hier is het mogelijk om applicaties te downloaden die dit in de gaten houden en zelf een door u ingestelde limiet kunnen bewaken.

Let bij de aanschaf van een simkaart ook hier goed op het benodigde formaat. De veelgebruikte iPad van Apple heeft bijvoorbeeld een microsim nodig en zo zijn er meer. Wanneer u een smartphone heeft met een data abonnement is het tegenwoordig niet meer nodig om ook voor uw tablet nog een simkaart aan te schaffen. Veel smartphones ondersteunen nu ‘tethering’. Hierdoor functioneert de smartphone met het data abonnement als een access point. Vervolgens kan de tablet via een wifi verbinding gebruik maken van de telefoon om toegang te krijgen tot het internet. U dient ‘tethering’ wel handmatig te activeren op een geschikte smartphone om dit mogelijk te maken.

Dekking niet overal optimaal

In de meeste steden maakt het gelukkig niet zoveel meer uit, maar er zijn in Nederland nog veel plekken waar de dekking (zeker binnen) niet optimaal is.Vraag in uw omgeving rond om na te gaan welk netwerk voor u het beste bereik biedt. Op dit moment lijken Vodafone en KPN beiden een zeer goede dekking te bieden en is het soms per wijk verschillend. Maar ook simyo sim only kan een goede optie zijn. Deze provider maakt ook gebruik van het KPN netwerk. Een mogelijk interessante optie voor mensen die wat geld willen besparen. Voor voldoende bereik binnen is de constructie van uw huis ook cruciaal. De steeds beter geïsoleerde huizen zijn een doorn in het oog van de providers.

Share